ltnews.lt

Lietuvos naujienos iš pirmų lūpų

2020:07:12 3:59

Ar galima pjaustyti pieną?

Ne, ne sušalusį į ledą, nes jį tektų skaldyti, o paprastą skystą pieną? „Pasirodo, galima“, – nustebo ir laidos „Mokytis niekada nevėlu“ vedėjas Vytaras Radzevičius, išbandydamas sūrininko profesiją.

Atsakymą į šį klausimą sužinosite iš vieno garsiausių Lietuvos sūrininkų Valdo Kavaliausko, o prieš aštuoneris metus miestą į kaimą iškeitęs ir sūrių ūkį įkūręs buvęs rinkodaros specialistas Paulius prisipažins: „Po pirmųjų darbo metų jaučiausi taip, lyg jau galėčiau visus mokyti, bet tik dabar suprantu, ką padariau ne taip, jei sūrio skonis ne toks, koks turėtų būti“.

Kita profesiją, kurią išbandys laidos vedėjai – nardytojas. Anot buvusio kariškio, o dabar nardymo centro vadovo ir instruktoriaus Virginijaus, pomėgis verslu tapo jam pačiam netikėtai – kai svarstė, kokia veikla sudominti paauglį sūnų. Įvairiuose kursuose Lietuvoje ir užsienyje mokęsis nardytojas sako, kad ir dabar kasmet važiuoja pasitobulinti, nes „norėdamas mokyti kitus, pats turi tvirtai jaustis vandenyje“.

Jei norite pamatyti, kaip gimsta rankų darbo sūriai, pažvelgti į povandeninį pasaulį Virginijaus akimis ir sužinoti, kodėl jis sako, kad kai mes nustojam mokytis, mes apsamanojam – žiūrėkite naują laidą iš ciklo „Mokytis niekada nevėlu“. Joje taip pat sužinosite, kur ir kaip rengiami šių profesijų specialistai ir kokiomis savybėmis turi pasižymėti jas besirenkantys žmonės. Praverti profesinių mokyklų ar įvairių kursų duris gali kiekvienas – ir tik pradedantis savo kelią jaunuolis, ir pusamžis žmogus, nusprendęs iš esmės keisti profesiją. „O gal pirmiausia ateikite pabandyti, ar sritis, kuri jus traukia, tikrai jūsų“, – siūlo amatų mokyklos vadovė Dalia Beigienė.


Šaltinis: Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras